Τα οφέλη του Βελονισμού

Ο Βελονισμός μόνος του ως θεραπεία αλλά ακόμα περισσότερο σε συνδιασμό με το Shiatsu, αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες που θα αναζητήσει κάποιος με μυοσκελετικά προβλήματα που δεν θέλει να παίρνει συνέχεια παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Όμως ο βελονισμός που βασίζεται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική είναι πολλά παραπάνω.

Πως λειτουργεί

Αποτελεί τη βασική θεραπευτική μέθοδο της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής.

Μέσω της εισαγωγής αποστειρωμένων μίας χρήσης βελονών σε διάφορα σημεία του σώματος, ο Βελονισμός δίνει μύνημα στο σώμα να βελτιώσει τις λειτουργίες του και να ενεργοποιήσει την – εγγενή σε όλους μας – ικανότητα αυτοθεραπείας.

Το σώμα είναι ένα σύνολο, μια ολότητα, στην οποία νους και όργανα συνεργάζονται για την εξασφάλιση της υγείας. Όλες οι ενοχλήσεις και οι ασθένειες προκαλούνται από κάποιο «μπλοκάρισμα» στα κανάλια / μεσημβρινούς μέσω των οποίων μεταφέρεται η ζωτική ενέργεια, το Τσι (Qi)

Στόχος του Βελονισμού επομένως είναι ομαλή κυκλοφορία του Qi στους μεσημβρινούς, η ενδυνάμωση του οργανισμού και εν τέλει η θεραπεία του πάσχοντος.

Μια τυπική συνεδρία Βελονισμού

Πριν ξεκινήσουμε τον βελονισμό, καταγράφω αναλυτικό ιστορικό, κάνω διάγνωση με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως επισκόπηση της γλώσσας, του σφυγμούτης όψης, της φωνής και της ψηλάφησης των μεσημβρινών του θεραπευόμενου.

Στη συνέχεια επιλέγω βελονιστικά σημεία με συγκεκριμένη τοποθεσία και ιδιότητες, με βάση τις αρχές της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και χάρτες μεσημβρινών και σημείων σε όλο το σώμα.

Η κάθε συνεδρία Βελονισμού διαρκεί περίπου 1 ώρα και ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται διαφέρει ανάλογα με τον ασθενή και την ανταπόκριση της θεραπείας.

Σε ποιες περιπτώσεις βοηθάει

Ο βελονισμός εξισορροπεί τον οργανισμότονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενεργοποιεί τη θεραπευτική δύναμη του οργανισμού, οπότε μπορεί να βοηθήσει σε πολλά θέματα όπως:

  • παθήσεις του αναπνευστικού
  • προβλήματα του κυκλοφορικού  συστήματος
  • μυοσκελετικούς πόνους ή στις αρθρώσεις
  • στομαχικές και εντερικές ενοχλήσεις
  • γυναικολογικά προβλήματα
  • στρες, αϋπνία
  • αποτελεί χρήσιμο βοήθημα για απεξάρτηση από κάπνισμα ή αλκοόλ

Στο πιο κάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια παρουσίαση της UNESCO για τον Βελονισμό και την Θεραπεία με Μόξα, ως θεραπευτικές μεθόδους της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Καλέστε με στο 6949733694 ή μέσω viber, whatsapp για να κανονίσουμε μια συνεδρία και να συζητήσουμε την θεραπευτική προσέγγιση που σας ταιριάζει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *