Ωτοβελονισμός. Το αυτί ως μικροσύστημα θεραπείας

Ο Ωτοβελονισμός είναι ένα θεραπευτικό μικροσύστημα που χρησιμοποιεί σημεία στο αυτί για την πρόληψη και θεραπεία παθήσεων. Στο αυτί αντιστοιχούν ανατομικά σημεία και όργανα του σώματος, όπως η Σπονδυλική στήλη, το Στομάχι, το γόνατο, κλπ.  Τα σημεία στο αυτί ενεργοποιούνται συνήθως με βελόνες, σποράκια, κ.α. Ο ωτοβελονισμός είναι εύκολος στην χρήση, έχει αρκετές ενδείξεις και εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται σε συνδιασμό με μια πιο ολοκληρωμένη θεραπευτική μέθοδο.

Χρησιμοποιώ πολύ συχνά τον Ωτοβελονισμό με σποράκια σε περιπτώσεις πόνου, άγχους, αυπνίας και για αποτοξίνωση η απεξάρτηση από εθισμούς σε συνδυασμό με τον βελονισμό, την ρεφλεξολογία ή το shiatsu.

Μικροσύστημα του Οργανισμού.

Η ιδέα ότι το αυτί είναι ένα μικροσύστημα του οργανισμού αναφέρεται στα αρχαία κείμενα της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, αλλά ως σύστημα θεραπείας συστηματοποιήθηκε από τον Γάλλο Dr. P. Nogier την δεκαετία του 1950, όπου παρουσίασε την εικόνα ενός ανεστραμένου εμβρύου στο πτερύγιο του αυτιού.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ερεθισμού των αντανακλαστικών αυτών σημείων του αυτιού όπως η μάλαξη, ο ηλεκτροβελονισμός, η τοποθέτηση βελόνων, η εφαρμογή ειδικών σφαιριδίων ή σπόρων, τα μαγνητάκια ή ημι-μόνιμες βελόνες.

Τα Πλεονεκτήματα του Ωτοβελονισμού

  • Γρήγορη , εύκολη και άμεση τεχνική

  • Πολύ καλή ανταπόκριση σε οξείες καταστάσεις και κυρίως στους μυοσκελετικούς πόνους

  • Αποτελεσματικό στην προσπάθεια απεξάρτησης ουσιών (κάπνισμα, αλκοόλ, κ.α.) και στον έλεγχος της όρεξης (βουλιμία και παχυσαρκία)

  • Πολύ καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις άγχους και αϋπνίας.

  • Διατήρηση και ενίσχυση του θεραπευτικού αποτελέσματος του βελονισμού ή του shiatsu.

Ο θεραπεύομενος συμμετέχει στη θεραπευτική διαδικασία

Όταν τοποθετώ ημιμόνιμα σποράκια στα αυτιά των θεραπευόμενων μου, τους θυμίζουν να συμμετέχουν στην θεραπευτική διαδικασία. Πιέζουν τα σημεία στα αυτιά και ενεργοποιούν τη θεραπευτική δράση μέχρι να έρθουν στην επόμενη συνεδρία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *