Ενίσχυση γονιμότητας με Βελονισμό και Σιάτσου

Πόσο όμορφη μπορεί να είναι αυτή η περίοδος που αποφασίζουμε μαζί με τον/την σύντροφό μας να κάνουμε οικογένεια. Άλλες φορές δεν το αποφασίζουμε καν αλλά έρχεται κάποια στιγμή και μας βάζει σε μια νέα φάση ζωής.

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που το ξεκίνημα μιας οικογένειας δεν είναι τόσο εύκολο και ένα ζευγάρι χρειάζεται υποστήριξη.

Όργανα υπεύθυνα για την γονιμότητα

Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική το γεννητικό σύστημα της γυναίκας και του άντρα ελέγχεται από πολλά όργανα, κυρίως τα Νεφρά, το Σπλήνα το Ήπαρ την Καρδιά, αλλά και από άλλους πιο εν τω βάθει Μεσημβρινούς που ονομάζονται Παράδοξοι και συνδέονται με την Πεμπτουσία των Νεφρών, δηλαδή την πρωταρχική ουσία και πληροφορία που παίρνουμε από τους γονείς μας.

Οι Παράδοξοι Μεσημβρινοί που χρησιμοποιούμε για την ενίσχυση της γονιμότητας είναι ο Ren Mai, Chong Mai, Dai Mai και Bao Mai

Το κάθε όργανο ή Μεσημβρινός είναι υπεύθυνο για κάποιες λειτουργίες και χρησιμοποιούμε τον Βελονισμό και το Σιάτσου για να ενδυναμώσουμε τον οργανισμό μέσα από την εργασία σε Μεσημβρινούς και σημεία. Στόχοι μας είναι:

 • η υγιής παραγωγή ωαρίων και σπερματοζωαρίων
 • η καλή ροή και θρέψη του αίματος
 • η συναισθηματική εναρμόνιση και ηρεμία
 • η γενική τόνωση του οργανισμού
 • η εξισορρόπηση του ενδοκρινικού συστήματος και των ορμονών

Σε κάθε συνεδρία συνδυάζω τον Βελονισμό και το Σιάτσου μαζί με Τεχνικές Διαλογισμού, Αναπνοών ή Οραματισμού για να συνδεθεί ο / η δέκτης με το σώμα του κατ’ αρχάς και στην συνέχεια με το γεννητικό σύστημα και την Καρδιά. Έτσι η κάθε συνεδρία ενισχύει το φυσικό σώμα αλλά και την ψυχική εξισορρόπηση.

Άλλες Μέθοδοι Ενίσχυσης

Παράλληλα με τις συνεδρίες Βελονισμού και Σιάτσου προτείνω και άλλες συμπληρωματικές μεθόδους για την ενδυνάμωση της γονιμότητας,

salad

Διατροφή

Το ζευγάρι που θέλει να ενισχύσει τον οργανισμό του για να υποστηρίξει την γονιμότητα χρειάζεται να εμπλουτίσει την διατροφή με τροφές που θρέφουν το αίμα και το γεννητικό σύστημα.

Ενδεικτικά:

 • θερμές και μαγειρεμένες τροφές ενδυναμώνουν το πεπτικό σύστημα για την καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Αποφεύγουμε τις ωμές και κρύες τροφές και ροφήματα, τις επεξεργασμένες και με συντηρητικά τροφές
 • φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής
 • κόκκινα φρούτα και λαχανικά, όπως δαμάσκηνα, χουρμάδες, κεράσια, κόκκινα σταφύλια, ρόδι, όλα τα μαύρα και κόκκινα μούρα (blueberries blackberries. goji berries, κ.α. ), παντζάρια, κόκκινες πιπεριές
 • καρύδια, κάστανα, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος μαύρο σουσάμι, ταχίνι, όλοι οι σπόροι και οι ξηροί καρποί
 • μελάσα, μέλι
 • βιολογικό συκώτι μοσχαριού
 • ψάρια με υψηλά λιπαρά, όπως σαρδέλες και σκουμπρί (προτιμάμε ντόπια ψάρια). Εναλλακτικά ψαρόλαδο σε συμπλήρωμα
 • αυγά βιολογικά
 • σπαράγγια, σπανάκι, γλυκοπατάτες
 • θαλασσινά

Μπορείτε να δείτε το άρθρο μου για μια υγιεινή διατροφή με βάση την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική

Βότανα

Aνάλογα με την κατάσταση και τις ανάγκες του οργανισμού του άνδρα ή της γυναίκας επιλέγουμε βότανα που θα ενδυναμώσουν το γεννητικό σύστημα, θα θρέψουν το αίμα και όλο τον οργανισμό, θα ανεβάσουν την λίμπιντο, κ.α.

Ενδεικτικά:

 • ginger, ginseng, ξύλο κανέλας, τσουκνίδα, αχίλλεια, βιολογικό κακάο (χωρίς ζάχαρη), γαϊδουράγκαθο, μάκα ρίζα σε σκόνη, σπιρουλίνα (όχι  με ιώδιο εάν έχετε Hashimoto), χλωρέλλα, ζελέ αλόε βέρα, τριβόλι

Συναισθηματική εξισορρόπηση

Διαλογισμός και αναπνοές, διαλλείματα μέσα στην ημέρα ώστε να διαχειριζόμαστε το άγχος και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Μπορείς να με ακολουθήσεις στους καθοδηγούμενους Διαλογισμούς που έχω ανεβάσει στο Youtube

Άσκηση

Συμμετοχή σε δραστηριότητες και άσκηση που μας ευχαριστεί, ώστε να απολαμβάνουμε καθώς υποστηρίζουμε την υγεία μας.

Τρόπος ζωής

Καλός ύπνος, έκθεση στον ΄ήλιο, αποφεύγουμε το αλκοόλ, τσιγάρο και καφέ.

Κρατάμε την κοιλιά και την μέση ζεστή. Ειδικά για όσες και όσους έχουν μαζέψει κρύο στην περιοχή του γεννητικού συστήματος, προτείνεται να βάζουν θερμοφόρα κάθε βράδυ και να χρησιμοποιούν τη μόξα για να θερμάνουν την περιοχή. Διάβασε περισσότερα για την μόξα.

Μπορείς να διαβάσεις και άλλες συμβουλές και σημεία που μπορείς να πιέσεις στο σώμα, όταν υπάρχουν Γυναικολογικές Διαταραχές στο άρθρο μου.

Αποκλειστική ή Συμπληρωματική μέθοδος

Ο Βελονισμός και το Σιάτσου μπορούν να υποστηρίξουν τα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν παιδιά είτε ως μια αποκλειστικά φυσική θεραπεία, είτε συμπληρωματικά με οποιαδήποτε μέθοδο τεχνητής γονιμοποίησής (σπερματέγχυση, εξωσωματική, κ.α.).

Οι συνεδρίες γίνονται πριν, κατά τη διάρκεια της τεχνητής γονιμοποίησης και μετά.

Εξατομικευμένη Προσέγγιση

Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική διερευνούμε τον άνθρωπο και τι χρειάζεται σε αυτή τη φάση που έρχεται για υποστήριξη. Έτσι και με τα ζευγάρια που επιθυμούν ενίσχυση της γονιμότητας, χρησιμοποιώντας τα διαγνωστικά εργαλεία, επιλέγουμε την κατάλληλη προσέγγιση για τον κάθε ένα ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εάν χρειάζεστε υποστήριξη σε αυτό το απαιτητικό αλλά και δημιουργικό ταξίδι μεταμόρφωσης, θα είναι χαρά και τιμή μου να σας συνοδέψω. Επικοινωνήστε μαζί μου για να κανονίσουμε μια συνεδρία στο τηλ. 6949733694.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *