forest

Ινομυαλγία – επιτυχής αντιμετώπιση με Σιάτσου και Βελονισμό.

Ινομυαλγία ένα σύνδρομο που έχει γίνει “της μόδας” τελευταία…δυστυχώς όμως για τους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με ινομυαλγία η καθημερινότητά τους μπορεί να είναι ανυπόφορη.

Επιπλέον η διάγνωση της ινομυαλγίας γίνεται από Ρευματολόγο συνήθως μετά από μεγάλο διάστημα ταλαιπωρίας του ασθενή με εξετάσεις και επίσκεψη σε διάφορους γιατρούς με λάθος ή επιμέρους διαγνώσεις, όπως τενοντίτιδα, οσφυαλγία, βλάβη στο θυρεοειδή, κλπ.

Θα παρουσιάσω ένα περιστατικό που πήγε πολύ καλά με Σιάτσου και Βελονισμό. Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και αντιμετωπίζεται ως μοναδική περίπτωση στην ολιστική προσέγγιση, συνεπώς η πιο κάτω ανάλυση δεν μπορεί να γενικευτεί.

Καταγραφή Ιστορικού

Ξεκινήσαμε θεραπείες με μια γυναίκα 38 ετών με διάγνωση Ινομυαλγίας τον Σεπτέμβριο 2019. Συνοπτικά τα συμπτώματά ήταν τα εξής:

  • Καθημερινά οξύς πόνο σε όλα τα ενδεικτικά σημεία Ινομυαλγίας, ώμους, χέρια, πόδια και κυρίως μέση. Ο πόνος παράμενε και το βράδυ σε σημείο να μην κοιμάται καθόλου καλά.
  • Ευερέθιστο έντερο με φουσκώματα, δυσπεψία
  • Πονοκέφαλος πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα
  • Πολύ υψηλά αντισώματα θυρεοειδή και διαταραχή στη λειτουργία του οργάνου – καθημερινή αγωγή
  • Έντονη κόπωση σε όλο το σωμα και δυσκολία στη συγκέντρωση του νου.

Διάγνωση/ Αξιολόγηση

Εγκλωβισμένο κρύο στο εσωτερικό που έχει παραμείνει για αρκετό καιρό με συνέπεια τη δημιουργία μπλοκαρίσματος στη ροή του Qi, των υγρών του σώματος και του αίματος.

Από την αξιολόγηση της γλώσσας και του σφυγμού παρουσιάζεται επιπλέον ανεπάρκεια αίματος, δηλαδή έντονη κόπωση και εξασθένηση όλου του οργανισμού που προκύπτει από την χρονιότητα και της κακουχία της πάθησης.

Τεχνικές

Ξεκινήσαμε τις συνεδρίες με συνδυασμό Shiatsu με πολύ ήπιες πιέσεις λόγω του οξύ πόνου και βελονισμό για τη ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Προκειμένου να εκδιώξουμε το εγκλωβισμένο κρύο χρησιμοποίησα βεντούζες, μόξα (μίξη αποξηραμένων βοτάνων σε μορφή πούρου που τοποθετείται κοντά στο σώμα. Δημιουργούμε υπεραιμία, ανοίγουν οι πόροι και η ζέστη μαζί με τον καπνό εισχωρεί στους ιστούς αποβάλλοντατς το κρύο και την υγρασία) και θερμοφόρα.

Από τις πρώτες συνεδρίες μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι πονοκέφαλοι και οι πόνοι στον πάνω μέρος του σώματος.

Στις θεραπευτικές τεχνικές πρόσθεσα τη Ρεφλεξολογία και τον Οραματισμό, χρειάστηκαν 3 μήνες επιμονής και υπομονής για να αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση του πόνου στη μέση και στις αρθρώσεις.

Επιπλέον για την τόνωση του αίματος και όλου του οργανισμού, δόθηκαν τροφές και βότανα, όπως πατζάρια, blackberries, μελάσα, τσουκνίδα, αχίλεια, κ.α.

Αποτελέσματα

6 μήνες μετά την πρώτη μας συνεδρία, η κατάσταση σταθεροποιήθηκε με ελάχιστες ενοχλήσεις και γενικά διαχειρίσιμα συμπτώματα. Ο ύπνος είναι καλύτερος. Η θεραπευόμενη κάνει καθημερινά απλές ασκήσεις και διατάσεις και συνεχίζει τις συνεδρίες για συντήρηση και πρόληψη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *