Σιάτσου στην Εγκυμοσύνη

Πόσο σημαντικό είναι  κατά τη διάρκεια  της εγκυμοσύνης σου να έχεις δίπλα κάποιον άνθρωπο που ασχολείται  με σένα, με  την ανακούφιση του σώματος σου που αλλάζει για να φιλοξενήσει το μωράκι σου, αλλά και με το πως νιώθεις μέσα  σε αυτή τη συνεχόμενη αλλαγή που είναι ιδιαίτερα απαιτητική για  το σώμα σου και  την ψυχή σου.

Το  ξέρω καλά γιατί έχω νιώσει αυτή την ανάγκη και στις 2 εγκυμοσύνες μου, ειδικά στην δεύτερη με τα  δίδυμα, που ήταν αρκετά απαιτητική. 

Επίσης το βλέπω και στις γυναίκες που έχουμε εργαστεί μαζί και  τους έχω υποστηρίζει  με το θεραπευτικό άγγιγμα του Σιάτσου που είναι τόσο σημαντικό, αυτή την όμορφη αλλά συγχρόνως ιδιαίτερη περίοδο της ζωής τους.

Το Σιάτσου είναι μια Ιαπωνική θεραπευτική τέχνη που βασίζεται  στην Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Είναι μια ολιστική προσέγγιση εργασίας στο σώμα, όπου με ήπιες πιέσεις, δίνουμε ροή  στο Qi – την ζωτική ενέργεια, στο αίμα  και  στα υγρά που ρέουν στο  σώμα  και στους Μεσημβρινούς. 

Οι θεραπευόμενοι  έρχονται σε επαφή με το σώμα τους και  μέσα από  αυτή τη σύνδεση και την ισορροπία, νιώθουν ανακούφιση, χαλάρωση και ευεξία.

Το Σιάτσου θα  βοηθήσει  τη  μαμά

Συγκεκριμένα  κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης το Σιάτσου μπορεί να βοηθήσει σε πολλες δυσκολίες σωματικές αλλά  και ψυχολογικές  που μπορεί  μια γυναίκα να  βιώνει.

  • Πρωινή ναυτία, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, καούρες, φουσκώματα
  • Δυσκινησία και πόνο στις αρθρώσεις και  στους μύες
  • Πονοκέφαλο, πόνο στον  αυχένα, στη  μέση, κράμπες
  • Ανήσυχο  ύπνο ή υπνηλία  και κόπωση
  • Οιδήματα, υπερβολική αύξηση βάρους
  • Συναισθηματικές μεταπτώσεις, εκνευρισμό, κατάθλιψη, φοβίες

Το Σιάτσου θα βοηθήσει και  το μωρό

Μέσα από το ήπιο  άγγιγμα του Σιάτσου δίνουμε καλύτερη ροή στα υγρά και στο  αίμα και  έτσι η γυναίκα, ανακουφίζεται  από  πόνους και ενοχλήσεις.

Το  Σιάτσου βοηθάει στην ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, προσφέροντας χαλάρωση στο σώμα, ρίχνει  τους παλμούς της καρδιάς και βελτιώνει  την  αναπνοή. 

Όταν η γυναίκα  νιώθει  ηρεμία, χαλάρωση αλλά συγχρόνως ευεξία και καλή διάθεση, τότε συνδέεται με  το μωρό και του προσφέρει τη σωστή θρέψη για να αναπτυχθεί τόσο σε φυσικό αλλά και σε συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.

Επισης με το  Σιάτσου η γυναίκα νιώθει εμπιστοσύνη και  ασφάλεια μέσα στο σώμα  της και  προετοιμάζεται  για ένα  καλό και  φυσικό τοκετό.

Ασφάλεια και  άνεση

Το Σιάτσου είναι  μια  ήπια  και ασφαλής τεχνική στο σώμα που ενδείκνυται στην εγκυμοσύνη και  φυσικά πάντα με ιδιαίτερη φροντίδα στη γυναίκα και στο  μωρό.

Όταν κάνουμε Σιάτσου σε μια γυναίκα έγκυο, χρησιμοποιούμε ειδικά μαξιλάρια για να είναι άνετα και συνήθως η γυναίκα ξαπλώνει στην πλαινή θέση που είναι αναπαυτική, ειδικά όταν βρίσκεται σε προχωρημένο μήνα εγκυμοσύνης.

Υποστήριξη και μετά τον  τοκετό

Μπορεί να  είσαι  από τις τυχερές και να μην βιώσεις  καμία δυσκολία στην εγκυμοσύνη σου και πραγματικά  στο εύχομαι, όμως οι πρώτοι μήνες μετά  τη γέννα, νομίζω ότι για όλες τις  γυναίκες έχουν κάποιες εώς αρκετές προκλήσεις.

Το σώμα  προσπαθεί να  επανέλθει, το μωρό θηλάζει, μπορεί να  ξυπνάει συχνά τα βράδια, η γυναίκα βρίσκεται αρκετά  μέσα στο σπίτι, αφοσιωμένη στην μητρότητα, απο τραβηγμένη από φίλους, χαλάρωση και διασκέδαση, πιθανά  με συναισθηματική αναστάτωση.

Αφού συμβουλευτείς τον/την  γιατρό σου και την μαία σου, το καλύτερο που σου προτείνω να κάνεις για  να  ανακουφισεις το  σώμα σου, να τονωθείς αλλά  και να φτιάξεις τη διάθεσή σου, είναι  Σιάτσου.Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *