5 τρόπους να φροντίζω την υγεία μου με Σιάτσου.

Όλοι μας θέλουμε να είμαστε υγιείς, κάνουμε όμως ότι πραγματικά χρειάζεται για να το πετύχουμε αυτό;

Το Σιάτσου είναι μια θεραπευτική τέχνη αγγίγματος, όπου μας φέρνει σε επαφή με το σώμα μας, ώστε να μάθουμε να το ακούμε και να καταλαβαίνουμε τι χρειάζεται. Επίσης, υποστηρίζουμε και δυναμώνουμε τον οργανισμό μας, ώστε να λειτουργεί θεραπευτικά για την διατήρηση και την επίτευξη της υγείας.

5 Τρόποι που το Σιάτσου βοηθάει στην Υγεία

1. Ανακουφίζει από πόνους

Όταν υπάρχει πόνος οπουδήποτε στο σώμα, τότε διαταράσσεται η ομοιόσταση και η υγεία του ατόμου. Το πρώτο πράγμα που κάνει ένας θεραπευτής είναι να ανακουφίσει τον πόνο και μετά, όταν το σώμα έχει ηρεμήσει, ασχολείται με την βαθύτερη αιτία που προκαλεί το πρόβλημα.

Στο Σιάτσου χρησιμοποιούμε κυρίως τα χέρια και με ήπιες πιέσεις σε όλο το σώμα δίνουμε ροή στο αίμα και τα υγρά, ώστε να κυκλοφορούν ομαλά στους μύες, στους μεσημβρινούς και κατ’ επέκταση στα όργανα.

Με αυτό τον τρόπο οποιαδήποτε μυϊκή σύσπαση, δυσκίνητη άρθρωση, πρήξιμο, πόνος στο κεφάλι, στη μέση, στον αυχένα, ανακουφίζεται.

Το Σιάτσου όμως δεν σταματά εκεί, η εργασία στο σώμα είναι ήπια αλλά συγχρόνως βαθειά. Μέσα από την εξισορρόπηση των μεσημβρινών, οι οποίοι συνδέονται εσωτερικά με τα όργανα, τονώνουμε ή αποσυμφορίζουμε το αντίστοιχο όργανο, ώστε ο πόνος να μην επανέλθει.

2. Εξισορροπεί το πεπτικό σύστημα και τα έντερα

Πολύ κόσμος υποφέρει από δυσπεψία, φουσκώματα, ευερέθιστο έντερο, καούρες, δυσκοιλιότητα. Πολλές φορές αυτά τα συμπτώματα μπορούν να διαταράξουν την λειτουργικότητα του ατόμου: δεν μπορεί να φάει, να συγκεντρωθεί, να πάει στην τουαλέτα, ακόμα και να κοιμηθεί.

Με το Σιάτσου παίρνουμε αναλυτικό ιστορικό και κάνουμε διάγνωση με διάφορες τεχνικές. Έτσι επιλέγουμε να εργαστούμε στους μεσημβρινούς που θα βοηθήσουν τα όργανα της πέψης και τα έντερα να αποτοξινώσουν, να δυναμώσουν και τελικά να λειτουργήσουν σωστά.

3. Υποστηρίζει το αναπνευστικό και ανοσοποιητικό σύστημα

Ειδικά αυτή την εποχή, μας απασχολεί ιδιαίτερα η τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καλό είναι να φροντίσουμε και να δυναμώσουμε τον οργανισμό μας. Επίσης υπάρχουν πολλά ενοχλητικά συμπτώματα του αναπνευστικού, όπως συχνά κρυώματα, μπούκωμα στην μύτη, ιγμορίτιδα, βήχας που μπορούμε να διαχειριστούμε με το Σιάτσου.

Συνήθως και ανάλογα με το ιστορικό του δέκτη, επιλέγουμε να εργαστούμε στους μεσημβρινούς των Πνευμόνων και του Παχέως Εντέρου, ώστε να τονώσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα ή να αποσυμφορίσουμε το αναπνευστικό και συγχρόνως να αποβάλλουμε τα άχρηστα από τον οργανισμό.

4. Βελτιώνει τον ύπνο και ηρεμεί το νευρικό σύστημα

Για το Σιάτσου και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική όλες οι νευρώσεις, όπως αϋπνία, στρες, φοβίες, κρίσεις πανικού, υπερένταση, υπερκόπωση, ψυχολογικές διακυμάνσεις, κλπ δηλώνουν ανισορροπία στην ροή του Qi στους μεσημβρινούς και στα όργανα.

Μετά από μια συνεδρία Σιάτσου κοιμάσαι βαθειά, νιώθεις ευεξία, ηρεμία και χαλάρωση. Αυτό είναι μόνο η αρχή, ο οργανισμός με κάθε επόμενη συνεδρία θυμάται ξανά να βρίσκει την ισορροπία του τη δύναμή του και την ηρεμία που φυσιολογικά βρίκεται μέσα μας.

5. Βοηθάει σε γυναικολογικές διαταραχές

Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται με συμπτώματα του Προεμμηνορυσιακού συνδρόμου, όπως πόνους, σφιξίματα, αϋπνία, πρηξίματα, νεύρα, κατάθλιψη.

Επίσης από μια ηλικία και μετά υπάρχουν τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης, όπως εξάψεις, εφιδρώσεις, κόπωση, αϋπνία, μείωση του μεταβολισμού, κατάθλιψη, κλπ..

Το Σιάτσου αντιμετωπίζει όλα αυτά τα συμπτώματα ως μια αδυναμία του οργανισμού να βρεί την ισορροπία του. Οι συστηματικές συνεδρίες με Σιάτσου ανακουφίζουν από συμπτώματα και προσφέρουν ευεξία.

Διαβάστε περισσότερο για το πως είναι μια συνεδρία Σιάτσου εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μου με χαρά θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *