Δροσιστικό και Θεραπευτικό Ρόφημα για το Καλοκαίρι

Έχεις όρεξη για ένα δροσιστικό, εύκολο αλλά συγχρόνως και θεραπευτικό ρόφημα για το καλοκαίρι.

Έχω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σένα. Το ετοιμάζεις σε 15′ και το βάζεις στο ψυγείο και έχεις έτοιμο ένα ποτό, χωρίς αλκοόλ, αλλά αν θέλεις προσθέτεις κιόλας….για να κερνάς τους φίλους σου στο μπαλκόνι ή στον κήπο.

Μπορείς να δεις βίντεο στο τέλος του άρθρού

Υλικά που θα χρειαστούμε

  • Βρασμένο νερό (όσο η κανάτα που θα χρησιμοποιήσεις)
  • 1 κανάτα
  • 1 τσαγιέρα ή μια άλλη κανάτα
  • Βότανα που μας αρέσουν (δες πιο κάτω προτεινόμενα)
  • 2 φέτες λεμόνι κομμένες στη μέση με τη φλούδα (κατά προτίμηση βιολογικά, αλλιώς βγάλε τη φλούδα)
  • μερικά φυλλαράκια δυόσμο ή μέντα ή βασιλικό
  • προαιρετικά 1 κουταλιά μέλι ή σιρόπι Αγαύης

Πως το φτιάχνουμε

1.Βράζουμε νερό όσο χωράει η κανάτα μας

2. Γεμίζουμε την τσαγιέρα ή άλλη μια κανάτα με το βρασμένο νερό και προσθέτουμε αρκετή ποσότητα 3-4 κουταλιές της σούπας σύνολικά από όποια βότανα μας αρέσουν. Προτείνω να επιλέγεις 3-4 βότανα τη φορά ώστε να μην μπερδεύονται πολύ οι γεύσεις.

Μερικά από τα βότανα που προτείνω είναι

  • τσάι του βουνού για τόνωση
  • μελισσόχορτο ή χαμομήλι για ηρεμία και χαλάρωση
  • ταραξάκο, φασκόμηλο, τσουκνίδα για αποτοξίνωση και τόνωση του αίματος
  • Κουρκουμά. 1κγ με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

3. Τα αφήνω για 10’ σκεπασμένο. Αυτή η διαδικασία λέγεται έγχυμα και την χρησιμοποιουμε για βότανα σε φυλαρράκια.

Μπορώ να προσθέσω και Τζίντζερ που βοηθάει το αναπνευστικό και το πεπτικό σύστημα, κινεί τη συσσώρευση των υγρών, άρα είναι σημαντικό για κατακράτηση και φουσκώματα.

Όμως το Τζίντζερ είναι ρίζα και όλες τις ρίζες και τους σπόρους τους βράζουμε για 10’ δηλάδή του κάνουμε αφέψημα. Όταν είναι έτοιμο το προσθέτεις στην τσαγιέρα σου μαζί με τα υπόλοιπα βότανα.

4. Βάζουμε 2 φέτες Λεμόνι που έχει βιταμίνη c, είναι αποτοξινωτικό και ενυδατικό.

5. και μερικά φυλλαράκια δυόσμο, μέντα ή βασιλικό για δροσιά και άρωμα. Αυτά τα βότανα κατευνάζουν τη φωτιά στο σώμα, αρα δροσίζουν.

6. Τέλος αν θέλουμε να γλυκάνουμε τη γεύση, βάζουμε 1 κγ μέλι το θαυματουργό ή εναλλακτικά σιρόπι Αγαύης – ένας κάκτος του Μεξικού με πολύ χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με την ζάχαρη.

7. Ανακατεύουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Έτοιμο

στην υγειά μας!!!

Περισσότερα Άρθρα

——————————


    Αφήστε ένα Σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *