books for self awareness

Τα 10 καλύτερα βιβλία για αυτογνωσία και αυτοβελτίωση

Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, συχνά δεν βρίσκω χρόνο, αλλά όταν βρω ένα βιβλίο σαν αυτά που σας προτείνω πιο κάτω…δεν μπορώ να το αφήσω.

Τα αγαπημένα μου βιβλία λοιπόν που θρέφουν την ψυχή και το πνεύμα, μας φτιάχνουν την διάθεση και ίσως σιγά σιγά μας κάνουν καλύτερους.

Καλό Διάβασμα και καλή διασκέδαση!!!

Letting Go. The pathway of surrender.  David R. Hawkins M.D. Ph.D

Από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Όταν το διάβασα ήταν ιδανικό για την πορεία μου εκείνη τη στιγμή. Ένιωθα σαν να είχα βρει τον θησαυρό που έψαχνα εκεί κάτω στο τούνελ…ακόμα δεν τον έχω φτάσει..νομίζω χρειάζεται να το ξαναδιαβάσω 2-3 φορές. Είναι απλά γραμμένο αλλά με τόσες πολλές αλήθειες και μια τεχνική για να αφήσεις πίσω ότι δεν χρειάζεσαι και να απολαμβάνεις τη ζωή. Το προτείνω 100%!!! Είναι στα Αγγλικά δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά.

Ο δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή. Dan Milman.

Αγαπημένο μυθιστόρημα που βασίζεται σε αληθινή ιστορία για την πορεία προς την αυτογνωσία ενός αθλητή που γνώρισε τον Δάσκαλό του.

Η τέχνη της Ευτυχίας. Dalai Lama

Όποιο βιβλίο του Δαλάι Λάμα και να διαβάσεις, αγαλιάζει η ψυχή σου. Ότι καλύτερο για να γεμίσεις θετικότητα και αγάπη. Το συγκεκριμένο μπορεί να μην το βρείτε εύκολα στα Ελληνικά, διαβάζεται πολύ εύκολα και στα Αγγλικά “The Art of Happiness” .Το νεώτερο βιβλίο του ιδίου “Το βιβλίο της Χαράς”, θα το βρείτε πιο εύκολα και είναι επίσης αρκετά καλό.

Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος. Scott Peck

Παλαιό και κλασικό. Ο συγγραφέας είναι ψυχίατρος, γράφει απλά και κατανοητά. Από τα βασικά βιβλία Αυτογνωσίας, απαραίτητο για τους ανθρώπους που τους αρέσει να “ψάχνονται”. Έχει βγάλει και επόμενο βιβλίο ως συνέχεια, αλλά το πρώτο παραμένει καλύτερο.

Στο Ντιβάνι. Irvin Yalom

Ιστορίες ενός ψυχοθεραπευτή με τους ασθενείς του. Καλογραμένος Γιάλομ, μετά το ” Όταν έκλαψε ο Νίτσε”, το οποίο μου άρεσε επίσης πάρα πολύ, έρχεται το δεύτερο αυτό βιβλίο του που είναι πιο ανάλαφρο και ευχάριστο. Αν θέλετε να εμβαθύνετε περισσότερο διαβάστε και το “Η Θεραπεία του Σόπεναουερ” του ιδίου.

Η κρυμμένη Αρμονία. Osho

O Ινδός δάσκαλος Osho, εμπνέεται από τον Ηράκλειτο και γράφει ένα πολύ όμορφο βιβλίο συνδιάζοντας την Ινδική και Ελληνική φιλοσοφία. Ο λόγος είναι απλοικός και ρέει εύκολα.

Μια νέα ζωή. Echart Tolle

O Tolle είναι γνωστός για το βιβλίο του “Η Δύναμη του Τώρα”, επίσης πολύ ωραίο βιβλίο. Αυτό είναι το τελευταίο του βιβλίο και πιστεύω ότι έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Ένας σπουδαίος πνευματικός δάσκαλος που έχει πολλά να μας διδάξει. Εξαιρετικό βιβλίο. (Αν διαβάζεις στα Αγγλικά “A new earth” προτίμησέ το γιατί η ελληνική μετάφραση δεν είναι πετυχημένη.)

Ίδια ψυχή, πολλά σώματα. Dr. Brian Weiss

Ο ψυχίατρος συγγραφέας, θεράπευσε μια ασθενή του κάνοντας τυχαία μία αναδρομή σε προηγούμενη της ζωή και μετά από αυτό ακολούθησαν πολλά τέτοια περιστατικά. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο , το δεύτερο που έχει γράψει σχετικά με αυτό το θέμα. Το πρώτο λέγεται “Πολλές ζωές, πολλοί δάσκαλοι”, εξίσου πολύ ωραίο.

Radical Acceptance. Tara Brach

H Tara Brach κλινική ψυχολόγος ασχολείται με τον Βουδισμό και τον Διαλογισμό και το βιβλίο της είναι μια ζεστή αγκαλιά αποδοχής προς τον εαυτό μας. Στα Αγγλικά, ευκολοδιάβαστο με πολλά περιστατικά ασθενών της και με διαλογισμούς που ο καθένας μπορεί να κάνει.

Το μήνυμα. Marlo Morgan.

Ένα ταξίδι στους Aboriginals της Αυστραλίας με πολύ ωραία μηνύματα. Διαβάζεται σαν μυθιστόρημα αλλά είναι αληθινή ιστορία.

Επιπλέον αγαπημένα βιβλία που θέλω να αναφέρω εδώ

Ικινγκάι και Γκάμπατε.

Αγάπη για την Ιαπωνία και την τέχνη της ζωής!!!

Το μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος και Το ταξίδι του Πάντα και του Δράκου του NORBURY JAMES

Αξιολάτρευτα και τα 2 τόσο για τα απλά και zen μηνύματα όσο και για το εικαστικό τους κομμάτι. Άρεσαν πολύ και στα παιδιά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *