books for self awareness

Τα 10 καλύτερα βιβλία για αυτογνωσία και αυτοβελτίωση

Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, συχνά δεν βρίσκω χρόνο, αλλά όταν βρω ένα βιβλίο σας αυτά που σας προτείνω πιο κάτω…δεν μπορώ να το αφήσω.

Τα αγαπημένα μου βιβλία λοιπόν που θρέφουν την ψυχή και το πνεύμα, μας φτιάχνουν την διάθεση, το έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη φέτος και ίσως σιγά σιγά μας κάνουν καλύτερους.

Καλό Διάβασμα και καλή διασκέδαση!!!

Letting Go. The pathway of surrender.  David R. Hawkins M.D. Ph.D

Το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει ΠΟΤΕ. Νο 1 με διαφορά για μένα και για την πορεία μου αυτή την στιγμή. Μόλις το τελείωσα, είναι στα Αγγλικά δυστηχώς δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. Νιώθω σαν να βρήκα τον θυσαυρό που έψαχνα εκεί κάτω στο τούνελ…ακόμα δεν τον έχω φτάσει..νομίζω χρειάζεται να το ξαναδιαβάσω 2-3 φορές. Είναι απλά γραμμένο αλλά με τόσες πολλές αλήθειες και μια τεχνική για να αφήσεις πίσω ότι δεν χρειάζεσαι και να απολαμβάνεις τη ζωή. Το προτείνω 100%!!!

Ο δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή. Dan Milman.

Αγαπημένο μυθιστόρημα που βασίζεται σε αληθινή ιστορία για την πορεία προς την αυτογνωσία ενός αθλητή που γνώρισε τον Δάσκαλό του.

Η τέχνη της Ευτυχίας. Dalai Lama

Όποιο βιβλίο του Δαλάι Λάμα και να διαβάσεις, αγαλιάζει η ψυχή σου. Ότι καλύτερο για να γεμίσεις θετικότητα και αγάπη. Το συγκεκριμένο μπορεί να μην το βρείτε εύκολα στα Ελληνικά, διαβάζεται πολύ εύκολα και στα Αγγλικά “The Art of Happiness” .Το νεώτερο βιβλίο του ιδίου “Το βιβλίο της Χαράς”, θα το βρείτε πιο εύκολα και είναι επίσης αρκετά καλό.

Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος. Scott Peck

Παλαιό και κλασικό. Ο συγγραφέας είναι ψυχίατρος, γράφει απλά και κατανοητά. Από τα βασικά βιβλία Αυτογνωσίας, απαραίτητο για τους ανθρώπους που τους αρέσει να “ψάχνονται”. Έχει βγάλει και επόμενο βιβλίο ως συνέχεια, αλλά το πρώτο παραμένει καλύτερο.

Στο Ντιβάνι. Irvin Yalom

Ιστορίες ενός ψυχοθεραπευτή με τους ασθενείς του. Καλογραμένος Γιάλομ, μετά το ” Όταν έκλαψε ο Νίτσε”, το οποίο μου άρεσε επίσης πάρα πολύ, έρχεται το δεύτερο αυτό βιβλίο του που είναι πιο ανάλαφρο και ευχάριστο. Αν θέλετε να εμβαθύνετε περισσότερο διαβάστε και το “Η Θεραπεία του Σόπεναουερ” του ιδίου.

Η κρυμμένη Αρμονία. Osho

O Ινδός δάσκαλος Osho, εμπνέεται από τον Ηράκλειτο και γράφει ένα πολύ όμορφο βιβλίο συνδιάζοντας την Ινδική και Ελληνική φιλοσοφία. Ο λόγος είναι απλοικός και ρέει εύκολα.

Σιντάρτα. Hermann Hesse

Κλασσικό βιβλίο που περιγράφει την ιστορία του πρίγκιπα Σιντάρτα και πως αυτός μέσα από το ταξίδι του μεταμορφώθηκε στον φωτισμένο Βούδα. Εξαιρετικό βιβλίο.

Ίδια ψυχή, πολλά σώματα. Dr. Brian Weiss

Ο ψυχίατρος συγγραφέας, θεράπευσε μια ασθενή του κάνοντας τυχαία μία αναδρομή σε προηγούμενη της ζωή και μετά από αυτό ακολούθησαν πολλά τέτοια περιστατικά. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο , το δεύτερο που έχει γράψει σχετικά με αυτό το θέμα. Το πρώτο λέγεται “Πολλές ζωές, πολλοί δάσκαλοι”, δεν το έχω διαβάσει φαντάζομαι ότι θα είναι εξίσου ενδιαφέρον.

Radical Acceptance. Tara Brach

H Tara Brach κλινική ψυχολόγος ασχολείτε με τον Βουδισμό και τον Διαλογισμό και το βιβλίο της είναι μια ζεστή αγκαλιά αποδοχής προς τον ευατό μας. Στα Αγγλικά, ευκολοδιάβαστο με πολλά περιστατικά ασθενών της και με διαλογισμούς που ο καθένας μπορεί να κάνει.

Το μήνυμα. Marlo Morgan.

Ένα ταξίδι στους Aboriginals της Αυστραλίας με πολύ ωραία μηνύματα. Διαβάζεται σαν μυθιστόρημα αλλά είναι αληθινή ιστορία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *