books

Καλοκαιρινή διάθεση

Καλοκαιράκι…διακοπές…ηρεμία..θάλασσα…τι σας έρχετε στο νου όταν διαβάζετε αυτές τις μαγικές λέξεις…

Εμένα μου έρχεται η αίσθηση της ευδαιμονίας, Να Είμαι και να απολαμβάνω!!

Είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα γιατί ακόμα και περίεργες εποχές, όπως είναι αυτή που ζούμε τον τελευταίο καιρό, μπορούομε να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές στη θάλασσα, άλλοι άνθρωποι ζουν τόσο μακριά από την θάλασσα και τον ήλιο…Είμαστε λοιπόν ευγνώμονες που απολαμβάνουμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα!!!

Το καλοκαιράκι για μένα περιλαμβάνει και κάτι άλλο…να απολαμβάνω το διάβασμα ενός ωραίου βιβλίου.

Έφτιαξα μια λίστα να μοιραστώ μαζί σας με τα αγαπημένα μου βιβλία που θρέφουν την ψυχή και το πνεύμα, μας φτιάχνουν την διάθεση, το έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη φέτος και ίσως σιγά σιγά μας κάνουν καλύτερους.

Τα βιβλία που έχω διάλεξει είναι ευκολοδιάβαστα και ιδανικά για το καλοκαίρι. Η σειρά δεν είναι βάση προτεραιότητας αλλά τυχαία. Καλό Διάβασμα.

Ο δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή. Dan Milman.

Αγαπημένο μυθιστόρημα που βασίσεζεται σε αληθινή ιστορία για την πορεία προς την αυτογνωσία ενός αθλητή που γνώρισε τον Δάσκαλό του.

Η τέχνη της Ευτυχίας. Dalai Lama

Όποιο βιβλίο του Δαλάι Λάμα και να διαβάσεις, αγαλιάζει η ψυχή σου. Ότι καλύτερο για να απολαύσεις το καλοκαίρι σου μέσα στην θετικότητα και την αγάπη. Το συγκεκριμένο μπορεί να μην το βρείτε εύκολα στα Ελληνικά, διαβάζεται πολύ εύκολα και στα Αγγλικά “The Art of Happiness” .Το νεώτερο βιβλίο του ιδίου “Το βιβλίο της Χαράς”, θα το βρείτε πιο εύκολα και είναι επίσης αρκετά καλό.

Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος. Scott Peck

Παλαιό και κλασικό. Ο συγγραφέας είναι ψυχίατρος, γράφει απλά και κατανοητά. Από τα βασικά βιβλία Αυτογνωσίας, απαραίτητο για τους ανθρώπους που τους αρέσει να “ψάχνονται”. Έχει βγάλει και επόμενο βιβλίο ως συνέχεια, αλλά το πρώτο παραμένει καλύτερο.

Στο Ντιβάνι. Irvin Yalom

Ιστορίες ενός ψυχοθεραπευτή με τους ασθενείς του. Καλογραμένος Γιάλομ, μετά το ” Όταν έκλαψε ο Νίτσε”, το οποίο μου άρεσε επίσης πάρα πολύ, έρχεται το δεύτερο αυτό βιβλίο του που είναι πιο ανάλαφρο και ευχάριστο για το καλοκαιράκι. Αν θέλετε να εμβαθύνετε περισσότερο διαβάστε και το “Η Θεραπεία του Σόπεναουερ” του ιδίου.

Η κρυμμένη Αρμονία. Osho

O Ινδός δάσκαλος Osho, εμπνέεται από τον Ηράκλειτο και γράφει ένα πολύ όμορφο βιβλίο συνδιάζοντας την Ινδική και Ελληνική φιλοσοφία. Ο λόγος είναι απλοικός και ρέει εύκολα, ότι πρέπει για ένα καλοκαιρινό βιβλίο δίπλα στη θάλασσα.

Οι τέσσερις Συμφωνίες. Don Miguel Ruiz

Η Σοφία των Τολτέκων, αρχαία φυλή του Μεξικού, περιγράφεται ως 4 συμφωνίες σε αυτό το απλογραμμένο βιβλίο. Ευχάριστο μικρό και κατανοητό. Η επετειακή έκδοση είναι επίσης πολύ όμορφα εικονογραφημένη.

Η Ουράνια Προφητεία. James Redfield

Από τα πρώτα βιβλία που διάβασα γύρω στα 20 και ανακάλυψα έναν άλλο κόσμο που δεν φαίνεται με τα μάτια του νου αλλά με τα μάτια της ψυχής. Παρόλο που δεν το θυμάμαι πολύ, θυμάμαι ότι μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Από τα πιο δάσημα βιβλία του είδους, αν δεν το έχετε διαβάσει το προτείνω.

Σιντάρτα. Hermann Hesse

Κλασσικό βιβλίο που περιγράφει την ιστορία του πρίγκιπα Σιντάρτα και πως αυτός μέσα από το ταξίδι του μεταμορφώθηκε στον φωτισμένο Βούδα. Εξαιρετικό βιβλίο.

Ο δρόμος της Αυτοκράτειρας. Christine Li – Lilja Krautwald

Πιο εξειδικευμένο βιβλίο σχετικά με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τη ζωή στην Αρχαία Κίνα μέσα από τα μάτια της Αυτοκράτειρας. Διαβάζετε εύκολα και από μη ειδικούς της Κινέζικης Ιατρικής. Αν σας ενδιαφέρει, υπάρχει και το αντίστοιχο για τη ζωή των ανδρών εκείνη την εποχή, που δεν διαφέρει και πολύ από την ζωή στην σημερινή εποχή. ” Ο χορός του Σαμάνου” από τις ίδιες συγγραφείς. Εκδόσεις Ακαδημία .

Ίδια ψυχή, πολλά σώματα. Dr. Brian Weiss

Ο ψυχίατρος συγγραφέας, θεράπευσε μια ασθενή του κάνοντας τυχαία μία αναδρομή σε προηγούμενη της ζωή και μετά από αυτό ακολούθησαν πολλά τέτοια περιστατικά. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο , το δεύτερο που έχει γράψει σχετικά με αυτό το θέμα. Το πρώτο λέγεται “Πολλές ζωές, πολλοί δάσκαλοι”, δεν το έχω διαβάσει φαντάζομαι ότι θα είναι εξίσου ενδιαφέρον.

Η δύναμη του Τώρα. Eckhart Tolle

Πασίγνωστο βιβλίο που μας ταξιδεύει στην ανακάλυψη που έκανε ο συγγραφέας για το νόημα της ζωής μέσα από μια ξαφνική αναλαμπή φώτισης που είχε στο σπίτι του και του άλλαξε τη ζωή.

Ο Αλχημιστής. Paulo Coelho

Τι να γράψω γι αυτό το βιβλίο, το αισθάνομαι ως παιδικό, όχι γιατί είναι για παιδιά, αλλά γιατί το έχω διαβασει τόσο παλαιά που μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία. Αν δεν το έχετε διαβάσει είναι must.

Να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις. Leo Buscaglia

Άλλο ένα παιδικό βιβλίο με την ίδια έννοια που έγραψα πιο πάνω στον Αλχημιστή. Το θυμάμαι και αυτό με αγάπη.

Το μήνυμα. Marlo Morgan.

Ένα ταξίδι στους Aboriginals της Αυστραλίας με πολύ ωραία μηνύματα.

Νομίζω ότι σας έγραψα αρκετά για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει για φέτος και σας αφήνω με ένα όμορφο απόσπασμα απο ένα άλλο εξαιρετικό βιβλίο μόνο στα Αγγλικά “The childhood roots of adult happiness” Edward M. Hallowell.

Το καλοκαίρι είναι σαν την παιδική ηλικία. Περνάει πολύ γρήγορα. Αλλά αν είσαι τυχερός σου προσφέρει όμορφες αναμνήσεις για να παίρνεις δύναμη τις κρύες ημέρες που έρχονται.

Όπως ένα παιδί, το καλοκαίρι μας μαθαίνει τα πιο όμορφα στη ζωή. Το καλοκαίρι μας ζητά να κάνουμε αυτό που κάνουν τα παιδιά, παίζουν, χαλαρώνουν, εξερευρνούν και αναπτύσσονται.

Καλό καλοκαίρι με παιχνίδι, χαλάρωση, εξερεύνηση και προσωπική ανάπτυξη!!!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *