Τα 7 επίπεδα χαλάρωσης για τις διακοπές

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιρού, τον Αύγουστο που οι περισσότεροι πάνε διακοπές και έτσι θα ήθελα να θυμηθείς τα 7 επίπεδα χαλάρωσης για αυτές τις ημέρες των διακοπών σου.
1. Σωματική. Ξεκούρασε το σώμα σου, ξαπλώνοντας όσο περισσότερο μπορείς σε ένα όμορφο μέρος.

2. Νοητική. Άφησε τις σκέψεις, τα πλάνα, την οργάνωση και τη δουλειά στην άκρη για τώρα.

3. Αισθητηριακή. Ξεκούρασε τις αισθήσεις σου. Κάνε ένα διάλειμμα στην όραση αφήνοντας τις οθόνες κλειστές για μερικές μέρες. Βρες χρόνο να μην ακούς τίποτα παρά τον ήχο της θάλασσας, της φύσης και των τζιτζικιών. Ευκαιρία να μειώσεις την τροφή έτσι θα ξεκουράσεις τα δόντια, το στόμα και το πεπτικό. Πεις όμως πολύ νερό.

4. Συναισθηματική. Επέτρεψε στον εαυτό σου να μην ασχοληθεί με τα δύσκολα συναισθήματα για όσο είσαι διακοπές. Υποσχέσου ότι θα ασχοληθείς μαζί τους λίγο αργότερα.

5. Ψυχική και Πνευματική. Απόλαυσε ένα διαλογισμό κάθε μέρα. Μπορείς να ακούσεις τους διαλογισμούς στο κανάλι μου. Διάβασε ένα ευχάριστο βιβλίο. Δες τα βιβλία που προτείνω. Άκουσε χαλαρωτικά και αστεία podcasts.

6. Πρακτική. Δεν χρειάζεται να προσφέρεις εσύ τις λύσεις σε κάθε πρόβλημα και τώρα στις διακοπές σου. Άσε τα πράγματα να κυλήσουν και χωρίς να υπάρχει λύση…Άσε το πρόγραμμα και τα “πρέπει” στην άκρη για τώρα.

7. Κοινωνική. Μείνε με τον εαυτό σου ή έστω με ελάχιστους αγαπημένους σου για κάποιες ώρες ή ημέρες. Η συνεχής κοινωνικότητα κουράζει.

Εύχομαι να ξεκουραστείς και να απολαύσεις ότι κάνεις αυτό τον Αύγουστο και από Σεπτέμβριο κλείσε ένα ραντεβού για θεραπεία για να υποστηρίξω αυτή σου την προσπάθεια ακόμα καλύτερα!!!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *